Мафіни з курячою грудкою, зеленню і сиром. 40 хвилин і на вашому столі смакота!
Інгредієнти
Зелень (кріп, петрушка) -0. 5 пуч.
Олія –за смаком
Молоко –130мл
Борошно –3ст. л.
Паприка –за смаком
Перець чорний мелений –за смаком
Сметана –3ст. л.
Сіль –за смаком
Сир твердий –150 г
Філе куряче –600г
Часник сухий –за смаком
Яйця курячі –2шт.
Приготування
1. Курячу грудку заздалегідь відварити й остудити.
Нарізати філе невеликими кубиками.
2. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
3. Свіжу зелень промити під прохолодною водою і обсушити рушником. Додати зелень до курячого філе. Посолити і поперчити.
4. В іншій мисці змішати молоко і два яйця. Для цього рецепта я використовувала рослинна вівсяне молоко. Ви можете взяти коров’яче або будь-яке рослинне.
5. Додати сметану і борошно. Посолити і поперчити, додати паприку і сушений часник. Все гарненько перемішати.
6. Додати до курки 1/3 сиру і половину заливки, перемішати.
7. Формочки для випікання кексів трохи змастити рослинним маслом. Викласти куряче філе, заповнюючи формочки приблизно на 2/3. Зверху влити приблизно по столовій ложці заливки.
8. Кожен мафін щедро посипати зверху залишилися сиром.
Духовку розігріти до 180-190 градусів і випікати в ній мафіни з курячою грудкою, зеленню і сиром близько 20 хвилин.
9. Мафіни з курячою грудкою можна подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.