Закуска до шашлику: 5 рецептів небанальних овочевих салатів

Що подати до шашлику, яку взяти закуску на природу? Кращого гарніру, ніж овочеві салати, ще ніхто не придумав. Але давайте не зупинятимемося на огірково-помідорній класиці?

Безумовно, найкращою закускою до гарного шашлику будуть смачні помідори з огірками або редька із зеленню. Але якщо хочеться урізноманітнити стіл, цей матеріал для вас. Ми приготували рецепти салатів та закусок, які ідеально підійдуть до м’яса на природі.

Закуска до шашлику: 5 рецептів небанальних овочевих салатів

Рецепт салату з капустою та яблуками

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – половина качана
  • Яблука – 3 штуки
  • Цибуля – 1 головка
  • Томатний соус – 3 столові ложки
  • Винний або яблучний оцет – 1 столова ложка
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

Цей салат із заправкою з томатного соусу (можна взяти кетчуп або сацебелі) чудово відтінить смак шашлику, а легка нотка оцту додасть пікантності.

Закуска до шашлику: 5 рецептів небанальних овочевих салатів

Рецепт овочевого салату на мангалі

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 штуки
  • Червоний солодкий перець – 3 штуки
  • Помідори – 3 штуки
  • Гострий перець (за бажанням) – 1 штука
  • Сіль, перець – за смаком

Овочі повністю нанизуємо на шампури, обсмажте на вогні. Поріжте на шматочки, додайте гострий перець, посоліть, поперчіть. Вони хороші як самі по собі, так і із заправкою з оливкової або олії, і в будь-якому варіанті відмінно доповнюють смак шашлику.

Закуска до шашлику: 5 рецептів небанальних овочевих салатів

Рецепт кисло-солодких огірків для пікніка

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кілограм
  • Кунжут – 2 столові ложки
  • Паприка солодка – 1 столова ложка
  • Соєвий соус – 60 мілілітрів
  • Часник – 3 зубчики
  • Олія рослинна за смаком
  • Сіль – 4 столові ложки
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Оцет – 3 столові ложки
  • Вода – 1 літр
  • Соус чилі – 2 столові ложки

Спосіб приготування:

Огірки помийте, обріжте кінчики.

Дві палички покладіть уздовж огірка і наріжте огірки ножем під кутом. Палички потрібні, щоб огірок різати не наскрізь, а лише надрізати, трохи глибше за середину. Потім огірок перевернути нарізаною стороною вниз і так само нарізати з іншого боку.

Огірки складіть у каструлю (глибоку миску). Посипте сіллю, накрийте кришкою і потрясіть каструлю вгору-вниз (настоятися, щоб огірки дали сік).

Кунжут підсмажте на сковороді без додавання олії до приємного запаху. Розітріть кунжут у ступці (кунжут можна замінити кунжутним маслом).

Зубчики часнику подрібніть. Змішайте часник, кунжут, паприку та соус чилі. Нагрійте в сковороді олію, приберіть вогонь і викладіть у неї всі приправи.

З огірків потрібно вичавити сік так, щоб він із них біг цівками. Віджаті огірки полийте приправою.

У каструлі закип’ятіть воду, вилийте соєвий соус, посоліть – 2 ст. л, додайте цукор та оцет (рисовий оцет). Залийте огірки розсолом. Як тільки розсіл охолоне, огірки можна їсти. Чим довше вони коштують, тим смачніше!

Закуска до шашлику: 5 рецептів небанальних овочевих салатів

Рецепт салату по-азіатськи

Інгредієнти:

  • Капуста китайська – 1 штука
  • Перець чилі – 1 штука
  • Цибуля шалот – 1 штука
  • Морква – 2 штуки
  • М’ята – 1 пучок
  • Кунжут (насіння) – 1 столова ложка

Для заправки

  • Оцет рисовий – 1 столова ложка
  • Сік лайма – 1 столова ложка
  • Соус рибний азіатський – 1 столова ложка
  • Цукор коричневий – 1 столова ложка
  • Олія кунжутна – 1 столова ложка
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Чилі очистіть, видаліть насіння та тонко наріжте. Підсушіть насіння кунжуту на сухій сковороді.

У невеликій мисці приготуйте заправку, змішавши оцет рису, сік лайма, рибний соус, коричневий цукор, сіль і нарізаний перець чилі.

Китайську капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці вузькими довгими смужками, викладіть у миску. Додайте|добавляйте| нарізану цибулю і листочки м’яти, полийте заправкою і перемішайте. Залишіть на 15 хвилин, потім знову перемішайте.

Додайте до салату насіння кунжуту та подавайте на стіл.

Закуска до шашлику: 5 рецептів небанальних овочевих салатів

Рецепт печеної картоплі із салом

Інгредієнти:

  • Картопля середньої величини 1-2 штуки на кожного гостя
  • Сало чи заморожений бекон 200 г
  • Сіль, спеції для картоплі – по 1 щіпці на картопля
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Ще вам знадобиться щільна фольга.

Спосіб приготування:

Картоплю миємо, розрізаємо по підлогах, змащуємо приправами, сіллю та олією.

Між половинками кладемо невеликий 1 на 2 см шматочок сала і щільно загортаємо у фольгу.

Те саме треба зробити з кожною картоплиною.

Коли вогонь згасне, картоплю можна покласти у вугіллі на 15 хвилин. Перевірте одну з них на готовність та виймайте. Чиста смачна картопля готова! Меніть у пюре, їжте так, можна прямо зі шкіркою, загортайте в лаваш.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *