Кулінарія

Царська окрошка це вам не сільське «кришиво». Готую по книзі 1892 року і ділюся оригіналом рецепта

Хоча погода нас цього року инебалует, окрошки все ж хочеться. Пам’ятаю раніше вдетстве цей час ми вже стояла спека і, будинки щосили їли окрошку. Асейчас, тільки подумаєш ееприготовить идождь тут як тут:)

Чесно, нерозуміючі тих, хто готує окрошку взимку ще заготовлює вморозилку редиску для цього холодного річного «кришива». Іякщо багато звикли класти вокрошку картоплю (навіть врифму вийшло), тов1892году цей рахунок ніні.

Знову готую страву покниге 1892года ипоказываю, що у мене вийшло.

я додала шинку, ковбасу з оленини і варену яловичину

Як я зрозуміла виходячи ихрецепта, вокрошку клали все м’ясне, що тільки виявлялося під рукою. Відварна яловичина, телятина, баранина, холодна шинка, солонина. Так инаписано: яке виявиться залишився варене або смажене м’ясо.

Заздалегідь готуємо квас изаправку. Рецептом квасу изэтой книги, теж поділюся, якщо хочете.

Для заправки варимо 2куриных яйця ирастираем жовтки с2чайными ложками гірчиці. Додаємо за смаком солі исахарного піску, ще сметанки 2ст. л. , написано– хорошою. Що входило тоді вце поняття, нескажу. Напевно, як исейчас, сметана повинна бути свіжа ичтобы ложка стояла.

Ось цю заправку розводимо двома пляшками квасу. Потім мірками 1бутылка прирівнювалася к0,6 літра. Значить назаправку нам потрібно 1,2 літра квасу.

Нарізане м’ясо кладемо взаправленный квас разом скубиками льоду ипосыпаем все дрібно порізаної зеленню.

Итеперь цікавий момент. Незнаю чому, нонаписано, що огірки потрібно дрібно нарізати, також вчинити сзеленым цибулею иподать все це окремо.

Як помне, так смачніше, якщо огірки вквасе разом смясом, гарна компанія для окрошки. Атутчто? З’їв ложку окрошки, слідом заїв ложкою лука иогурцов.

Швидше за все, огірки изелень подавали окремо, щоб кожен міг покласти собі ихстолько, скільки потрібно.

Або щоб аромат був яскравіше, все-таки огірки вквасе вже його частково втрачають.

І, звичайно, ділюся рецептом окрошки изкниги для вашої оригінальних цих рецептів.

ПІДПИСАТИСЯ на мій канал