Кулінарія

Хочете котлет, але ціна на м’ясо “кусається”. Ось варіант котлет подешевше, не зовсім з м’яса – і соковито і смачно

Котлети виходять дуже смачні, соковиті (причому без картоплі і хліба), і на мій погляд, вони практично не відрізняються за смаком від котлет із звичайного фаршу. Мені навіть подобається, що в них відчуваються шматочки (ну, напевно) м’яса. І ціна у цих котлет прийнятна.

А робити ми з вами будемо котлети з серця.

Отже готуємо.

Серце добре миємо, ріжемо на порційні шматки і пропускаємо через м’ясорубку.

Також пропускаємо через м’ясорубку середню цибулину і невеликий шматочок сала (сало – за бажанням)

Тепер щоб котлети не розвалилися при смаженні на сковороді, додаємо манку і два яйця. Перемішуємо і даємо постояти 15-20 хвилин, щоб манка розбухла.

Тепер солимо, перчимо за смаком і додаємо спеції. Ні картопля, ні хліб, я в ці котлети не додаю, і повірте, виходить дуже смачно і соковито.

Сильно вимішувати і відбивати такі котлети не потрібно.

З отриманого фаршу формуємо котлети. У мене вийшло 24 штуки, рівно на дві сковороди.

Обвалюємо в борошні і смажимо котлети їх на добре розігрітому рослинному маслі з обох боків до утворення скоринки.

Потім робимо вогонь під сковородою поменше, накриваємо сковороду кришкою і смажимо котлети до готовності під кришкою.

Сік з котлет на сковороду не витік, і котлети вийшли гарні соковиті і смачні.

Рецепт:

  • Серце свиняче – 800 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Сало – 80 г
  • Манна крупа – 100 – 120 г
  • Яйце – 2 шт
  • Сіль – 1 ч. ложка без верху
  • Перець мелений чорний – 0,5 ч ложки
  • Часник сушений – 1 ч. ложка
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. ложка