Хочете котлет, але ціна на м’ясо “кусається”. Ось варіант котлет подешевше, не зовсім з м’яса – і соковито і смачно
Котлети виходять дуже смачні, соковиті (причому без картоплі і хліба), і на мій погляд, вони практично не відрізняються за смаком від котлет із звичайного фаршу. Мені навіть подобається, що в них відчуваються шматочки (ну, напевно) м’яса. І ціна у цих котлет прийнятна.
А робити ми з вами будемо котлети з серця.
Отже готуємо.
Серце добре миємо, ріжемо на порційні шматки і пропускаємо через м’ясорубку.
Також пропускаємо через м’ясорубку середню цибулину і невеликий шматочок сала (сало – за бажанням)
Тепер щоб котлети не розвалилися при смаженні на сковороді, додаємо манку і два яйця. Перемішуємо і даємо постояти 15-20 хвилин, щоб манка розбухла.
Тепер солимо, перчимо за смаком і додаємо спеції. Ні картопля, ні хліб, я в ці котлети не додаю, і повірте, виходить дуже смачно і соковито.
Сильно вимішувати і відбивати такі котлети не потрібно.
З отриманого фаршу формуємо котлети. У мене вийшло 24 штуки, рівно на дві сковороди.
Обвалюємо в борошні і смажимо котлети їх на добре розігрітому рослинному маслі з обох боків до утворення скоринки.
Потім робимо вогонь під сковородою поменше, накриваємо сковороду кришкою і смажимо котлети до готовності під кришкою.
Сік з котлет на сковороду не витік, і котлети вийшли гарні соковиті і смачні.
Рецепт:
- Серце свиняче – 800 г
- Цибуля – 1 шт
- Сало – 80 г
- Манна крупа – 100 – 120 г
- Яйце – 2 шт
- Сіль – 1 ч. ложка без верху
- Перець мелений чорний – 0,5 ч ложки
- Часник сушений – 1 ч. ложка
- Хмелі-сунелі – 1 ч. ложка